Na početku treba na pripremljenu i poravnatu površinu izliti tanju betonsku ploču kao osnovu za ložište koje treba popločati šamotnim pločama.

PROČITAJTE JOŠ: Uradi sam: kako da napravite roštilj, ražanj i malu pušnicu u svom dvorištu (FOTO+VIDEO)

Ložište ozidajte ciglama i obložite šamotnim pločama, takođe. Vratanca mogu biti staklena, kao u video snimku, ali i obična, metalna. 

Osnova za pušnicu postavlja se nešto dalje i zida betonskim blokovima, a sama pušnica i krov izrađeni su od drveta. 

Jedna strana krova ima duži ram tako da se daščice pružaju sve do stubova i prave zaštitu od kiše za malo spremište za drva.

Na vrhu krova predviđen je otvor za dim. Njegovi prorezi pažljivo su zaštićeni sitnom čeličnom mrežom tako da ništa ne može da uđe - ni insekti ni glodari! 

Da bi pušnica bila zaštićena od kiše, sleme je dobro zaptiveno. Ložište i pušnica spojeni su kratkom cevi koja vodi dim do onog što želite da odimite - visina utiče na temperaturu u pušnici, tako da u "prizemlju" imate pravo malo ognjište na kojem možete i da kuvate ako želite, ali kako se "penjete" ka krovu, temperatura opada i na vrhu imate mogućnost za pravo "hladno" dimljenje.

FOTOGRAFIJE PUŠNICE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Tradicionalni načini pripremanja hrane ponovo su u modi! Ako želite da sami dimite mesne prerađevine, ali i ribu ili sireve, evo ideje kako možete da napravite malu pušnicu u dvorištu - od drveta i jednostavnog materijala.