Feng šui kao veština uređenja prostora, koristi i razne ukrasne predmete kako bi se uspostavili novi energetski tokovi i preusmerila i aktivirala energija.

Preporučujem da slikama prvenstveno opremite prostor dnevne sobe i trpezarije, a budite oprezni kod postavljanja slika u spavaćoj sobi, radnoj i dečijoj sobi.

PROČITAJTE JOŠ: FENG ŠUI saveti za srećan dom: ove stvari treba da unesete u kuću pred PROLEĆE

Jedan od jako dobrih pokretača energije je ulazni hodnik u kojem se odmah s vrata trebaju videti lepo osvijetljene slike s pozitivnim vibracijama, slike dobrodošlice.

Dečijesobe pažljivo treba opremati i proceniti da li neki likovi iz crtanih filmova podstiču decu na agresivnost bez obzira koliko su simpatično predstavljeni i oblikovani. Dobre su geografske mape, slike prirode, životinja (paun, lav, tigar, jelen, slon, kornjača, petao, zmaj), slike cveća, ptica ili vesele porodične. fotografije...

U spavaćoj sobi stavite motive koji vas opuštaju. Nikada nećete pogrešiti ako postavite slike s detaljima prirode, cveća, ptica, voća...

Kada se ozbiljnije posvetite ovim pitanjima opremanja i dekorisanja svojih zidova, a imate određeni cilj koji želite postići, onda možete i naći kombinacije koje vama odgovaraju, a dodatno imaju motive koji su provereni aktivatori energije u prostoru.

Tada možete namenski postaviti simbole zaštite: slike lava, tigra, božanstava, svetaca ...

Za prosperitet i dugovečnost postavite slike bambusa, bora, jelena, kornjače.

Simboli za podsticanje ugleda i reputaciju su feniks, paunovo pero, petao.

KOJE SLIKE TREBA DA IMAMO ZA NAPREDAK U KARIJERI I SREĆNU LJUBAV? PROČITAJTE NA SLEDEČOJ STRANI...

PageBreak

Za napredak u karijeri, poslu, za prosperitet i novac: grafike s novcem, slike bambusa, šume, zmaja, cvetne motive sa orhidejama, ljiljanima, slike jata ribica ili vodopada.

PROČITAJTE JOŠ: 5 feng šui pravila za veću PLATU i poslovni USPEH: kako da privučete NOVAC i veliki NAPREDAK u svoj DOM

Za uspeh u ljubavnom životu, nalaženje partnera, održavanje veze harmoničnom i dugotrajnom preporučuju se slike parova u zagrljaju, romantične aranžmane s ružama, božurima, orhidejama, slike koje sadrže par kao na primer par riba, jabuka, par golubova.

Slike svetaca, kipovi i slike božanstava:

Ovo je jako povoljno! Držite ovakve slike i kipove na istočnom zidu dnevne sobe. Prema vastu tradiciji koja je preteča feng šuija, ove slike treba tretirati s velikim poštovanjem i izbegavati da su nam dok sedimo ili ležimo stopala okrenuta prema njima.

Dakle, birajte samo ono što vam je prijatno i uklapa se u vas psihološki profil bez obzira koliko to bilo popularno ili preporuka. Nemojte preterivati jer sve ima svoju meru, a cilj je balans u prostoru. Ako vam neko pokloni predmet ili sliku koja vam se ne sviđa, dajte sebi za pravo da je ne stavite na svoje zidove jer neki energetski zapisi mogu izazvati nesklad kod vas.

Izvor: Atma