Ukoliko planirate da se osamostalite ili ste već to uradili, vreme je i da kutak opremite po svojim željama i ukusu. Pripremili smo listu od 9 detalja koji su neophodni svakoj dami od ukusa i učiniće da vaš kutak bude najudobnije i najbolje mesto za život.

Evo kojih 9 stvari bi bilo lepo da imate u domu:

Nasleđeni nameštaj

Bakina škrinja za posteljinu i sitnice ili mamino devojačko ogledalo detalji su koji ne samo da će vam biti od posebne važnosti, već će i dati autentičnost domu. Osim što ćete sačuvati nasleđene sitnice po ženskoj liniji u svojoj porodici, dopunite i vi kolekciju suvenirima sa putovanja koje nose neku svoju posebnu priču.

VIŠE:10 stvari koje nijedna žena od ukusa ne treba da ima u svom domu

Ženstveni detalji za sitnice

Ukrasni neseseri, tašnice, platnene kesice, sve ono što biste inače smatrali prikladnim za put, danas su vrlo moderni i kao ukrasi u enterijeru. Prava dama nikad neće dozvoliti da joj gajtani od računara ili telefona stoje razbacani, zato nabavite ukrasne nesesere i vrećice u koje ćete ih staviti i biće vam pri ruci kada krenete na put.

VIŠE:9 navika onih ljudi koji nemaju problema sa neredom

Dupla ogledalo

Kada se ujutru oblačite za posao ili spremate za izlazak, a živite sami, najbolji saveznik i kritičar biće ogledalo i to duplo! Nabavite ogledalo pod uglom, tako da možete videti i kako izgledate od pozadi. Ukoliko ne možete da nađete prikladan model ili veličinu u prodavnici, sigurno nešto slično možete i napraviti.

VIŠE:Feng šui upozorenja: kako ogledala privlače negativnu energiju u domu

Lepe kutije za šminku i nakit

Svaka dama od ukusa potrudiće se da u svom domu sitnice, šminku i nakit odloži na odgovarajuće mesto i u lepe kutijice koje se uklapaju sa enterijerom. Detalji najviše otkrivaju, zato pronađite ili napravite lepe kutijice gde ćete odložiti svoje kozmetičke proizvode i omiljeni nakit.

Samo neophodni kuhinjski aparati

Damama koje žive same nije potrebno mnogo kuhinjskih uređaja i posuđa, pa dizajneri enterijera preporučuju da sklonite nepotrebne sitnice. Pogotovo ako živite u manjem prostoru, nepotrebni uređaji samo će zauzeti mesto i učiniti da vaš kutak ne izgleda ženstveno i ukusno uređen.

Udoban tepih

Sigurno svaka dama želi da se u svom domu oseća udobno, prijatno i posebno. Zato dizajneri enterijera predlažu da izaberite tepih koji se uklapa uz vaš enterijer, ali da bude udoban kako bi mogli svojim domom da šetate bosi i uživate u ušuškanom prostoru.

VIŠE: 5 dizajnerskih pravila za izbor savršenih tepiha

Odgovarajući jastuci za krevet

Vaš krevet treba da bude vaša oaza. Zato izaberite ne samo jedan već više jastuka koji će obogatiti vaš krevet. U slučaju da želite da pogledate film ili završite posao pre spavanja, potrudite se da imate odgovarajući oslonac za leđa koji će poslužiti kao najudobnija stolica.

VIŠE: Kakav treba da bude savršen jastuk

Sveže cveće i voće

Nijedan detalj kao cveće ne otkriva da u tom domu živi jedna dama. Osim što će osvežiti vaš prostor, uz pravi odabir daće notu elegancije. Izaberite nežne lale ili klasične ruže, stavite ih u lepe vaze i vodite računa da im redovno menjate vodu. Postavite sveže voće u dnevnoj sobi, a u kuhinji lepo aranžirajte voće i cveće.

VIŠE:Skriveno značenje cveća: crvena ruža za sastanak, uvela za rastanak

Izvor: Lisa / Moj stan