Bez obzira na to koliko prostora u domu imate, uz odlične savete dizajnera enterijera možete lepo dekorisati dom tokom praznika!

Feng šui saveti za harmoničan dom: kako ukrasiti i gde staviti novogodišnju jelku

Ne preterujte sa željama i ukrasima i, naravno, budite snalažljivi. Predlažemo da pogledate kakve sjajne ideje smo pripremili za vas koje će vaš mali dom pretvoriti u najudobniji novogodišnji enterijer.

Podignite jelku

Za male prostore nije dobra ideja velika novogodišnja jelka! Izaberite malu i podignite je na neku platformu kako bi lepo videla. Na ovaj način neće zauzeti dosta prostora, a doneće duh najlepših praznika.

Dobar feng šui za Novu godinu: 8 idealnih poklona za pozitivnu energiju onih koje volite

Napravite jelku od raznih materijala

Ne morate zapravo ni imati pravu jelku, jer je dosta ideja kako je možete zameniti raznim novogodišnjim simbolima ili napraviti od raznih materijala. Nemojte se opterećivati i na silu u mali enterijer stavljati jelku koja će vam samo napraviti nered. Možete je nacrtati na zidu ili napraviti od knjiga i raznih drugih materijala koji će dočarati duh novogodišnjih praznika a pritom neće uneti nered u mali dom.

Neka dom zamiriše…

Unesite mirise Božića i Nove godine u dom! Prisetite se kako je mirisala vasa kuća u detinjstvu kada dođu ovi praznici. Cimet, brusnica, mirisni kolačići… Ukrasite dom najlepšim mirisima koji će najbolje dočarati atmosferu u vašem domu.

Iskoristite prozore

U malim prostorima i garsonjerama, morate biti domišljati kako bi dom lepo dekorisali, ali opet da ne bude previše napadan. Predlažemo da iskoristite prozore kako bi venčić ili još neke sitnije detalje ovde postavili.

Jastuci u znaku novogodišnjih praznika

Umesto što ćete dodti nove dekoracije, iskoristite već postojeće! U prazničnim danima zamenite jastučnice! Pripremite zanimljive novogodišnje, sa prazničnim natpisima. Možete ih i sami napraviti i dodati omiljene dekoracije na njih u duhu najlepših praznika. Zimske dekoracije: 5 maštovitih venčića za vaša ulazna vrata i kapiju

Ukrasite vrata

Ukoliko su vam ulazna vrata sa staklima sjajan način za zalepite ili nacrtate pahuljice. Ukoliko nisu ne brinite možete ih ukrasiti slatkim prazničnim venčićima.

Ne zaboravite da ukrasite plafon

Plafoni su odličan način da dekorišete pogotovo u manjim prostorima ili stanovima. Neće vam zauzeti prostor, niti će delovati natrpano. Predlažemo da unesete svetiljke, koje u prazničnim danima mogu poslužiti umesto lampe. Ovi detalji napraviće divnu intimnu atmosferu. 

Izvor: Lisa / Moj stan