"Ovo menja sve", slogan je kompanije Patrika Šervina, veterana u solarnom dizajnu koji stoji iza novog uređaja na solarnom tržištu koji je nešto između roštilja i rerne. Patrik promoviše samoodrživost, efikasnost i promene u ponašanju koje to omogućavaju.

Novi proizvod "Gou San Stouv" dugačak je 67 centimetara, u njega može da stane oko 1,3 kg hrane (ili tečnosti). U njemu možete da kuvate sve - od viršli i omleta, preko ribljih fileta, mesa, pa čak i mafina. Dizajneri tvrde da je za pripremu sirovog mesa dovoljno samo desetak minuta.

Takođe, potpuno je bezbedan za korišćenje: čak i kada temperatura u njegovoj "mini rerni" dostigne 300 C, možete dodirivati spoljne elemente ovog roštilja. Treba mu 5 do 10 minuta da se zagreje, a možete ga koristiti kako leti, tako i zimi dok su temperature ispod nule. U njemu možete da dovršite jelo čak i ako nebo prekriju oblaci.

"Da li se može koristiti i noću?", pitanje je koje se može pročitati u spisku nedoumica korisnika objavljenom na sajtu "Gou San Stouv"... "Ne", odgovaraju dizajneri, "u pitanju je solarni a ne mesečni roštilj!" Kako izgledaju detalji ovog revolucionarnog uređaja, pogledajte u galeriji slika!

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna "Gou San Stouv" je naziv novog, revolucionarnog uređaja koji može da skuva jelo za deset minuta - i to koristeći samo sunčeve zrake.