Za dizajnere je pravi izazov da opreme garsonjere jer je u pitanju mali prostor u kome i samo jedan detalj više može delovati suvišno. Uz par trikova možete učiniti da vaš mali stan izgleda vizuelno veće, moderno i udobno! Pogledajte kojih su to osam komada nameštaja ili ukrasnih detalja u koje treba investirati ako živite u malom prostoru:

Funkcionalan sto za kafu

Iako imate trpezarijski sto, centar zbivanja biće - naravno - oko stola u dnevnom boravku. Od obedovanja, do ispijanja kafe sa prijateljima, koliko god je mali prostor u kojem živite, ovaj komad je neophodan, jedino morate voditi računa o tome kakav ćete izabrati. Otporan, ali ne velikih dimenzija. Ukrasite ga sitnicama koje volite poput mirišljavih sveća ili zanimljivih podmetača.

Više: Stočić na rasklapanje u dva poteza idealan za garsonjere

Autentično umetničko delo

Pozdravite se sa posterima i potražite radove i crteže koji će ulepšati vaš prostor. Bez obzira na to da li je u pitanju rad nekog umetnika ili vašeg prijatelja, kupite lep ram i okačite na zid.

Više: 9 jednostavnih i jeftinih načina da vaš dom izgleda skupoceno i otmeno.

Kvalitetan jorganski pokrivač

Kada birate nameštaj i detalje za garsonjere, oni moraju biti multifunkcionalne. Tako morate razmišljati i kada birate posteljinu za krevet. Nije poželjno da to bude najobičniji set jer će ga videti svi koji uđu u vaš dom, zato izaberite takvu posteljinu da jorgan može da služi i kao prekrivač za krevet.

Više: Koju boju je najbolje izabrati za posteljinu

Veliki tepih

Dizajneri rado preporučuju velike tepihe za manje stanove jer će ovaj detalj vizuelno proširiti prostor. Ovo će biti i sjajan način da unesete boju i živost u prostor ako su vam ostali elementi u neutralnim tonovima. Konkretno, predlog je da imate tepih dimenzija barem 2,5 m x 3,5 m.

Više: 3 domaća sredstva za blistave i čiste podne prostirke

Zavesica koja krije sve ispod kreveta

Ne samo što će vaš krevet delovati otmenije i elegantnije, već će i zaštititi deo ispod njega od prašine. Takođe, ako ste prinuđeni da držite neke predmete ispod kreveta (kofere, na primer), na ovaj način ćete ih uspešno prikriti.

Lampa koja ravnomerno osvetljava stan

Luster na plafonu ne treba da bude i jedini izvor svetlosti u domu. Stone ili podne lampe su praktičnije jer sami možete podesiti odgovarajuću jačinu svetla. Kada kupujete, birajte one sa najprijatnijim svetlom za oči i koje će ravnomerno osvetliti garsonjeru.

Udobni jastuci sa modernim printom

Jastuci koje dobijate uz kupljenu sofu često su vrlo nepraktični i neudobni. Zamenite ih udobnijim i lepšim koji će osvežiti vaš dom, ali i biti odličan izbor za odmor.

Više: Proverite da li je jastuk na kojem spavate mrtav

Jedna lepa kućna biljka

Zelene biljke ili cvetni aranžmani su uvek dobrodošli u domu. Čak i ako niste vešti u gajenju biljaka, uvek možete da obogatite prostor mini saksijama kaktusa ili čuvarkuće složenim u dekorativnu činiju.

Izvor: Lisa / Moj stan