U želji da sebi ugodimo i uredimo prostor po našoj meri tako da u njemu možemo da se opustimo i uživamo, često zaboravimo da i naši kućni ljubimci žele svoj mali, intiman raj.

I nije da nam nije stalo do naših pitomih, ljupkih mačaka koje znamo da obradujemo sa zanimljivom kragnom ili nekom komfornom, toplom korpom. Ali, ako stvarno volimo svoje mačke, složićete se, trebalo bi da im omogućimo malo više...

Vodeći se time, nemačka kompanija Goldtatze (što u prevodu znači zlatna šapa) je osmislila seriju nameštaja koju bismo mogli da nazovemo “rajskom“ kolekcijom za mačke.

Raj za mačke obuhvata neverovatne komade nameštaja koji su napravljeni tako da najvećim delom “lebde“ u visini pružajući svim mačkama priliku da se veru po “nebu“ kao da su na granama.

Nemačku kompaniju koja se specijalizovala za atraktivne kule za mačke i drvene mostove, osnovao je Stefan Hofman koji je poželeo da napravi nešto za svoju mačku Mowgli kojoj je bio potreban malo veći prostor, odnosno više mesta po kojima bi mogla da se penje. 

Rezultat je postao više nego spektakularan, a mačke mogu tako ceo dan da provedu u vazduhu, ne spuštajući se uopšte na tlo.

Svaki komad je izrađen po meri i praktičan, bez puno detalja i ukrasa, napravljen od prirodnih materijala, pa ga je lako “iskopirati“ i svojoj mački pružiti njen sopstveni raj. Uostalom, pogledajte u galeriji kako ovaj raj izgleda....    

LepaiSrecna Spektakularne police, korpe od drveta s mekanim pletenim ležajem, mostovi, mreže... nemačka kompanija Goldtatze je napravila nameštaj za mačke koji podseća na raj, a mačkama daje priliku da ceo dan provedu u "vazduhu".