Premda je krevet na rasklapanje, pre svega, "nužno zlo", jer se njegova udobnost teško može meriti sa klasičnim ležajem, skučeni prostor nas ponekad primorava i na ovakvo rešenje.

Ukoliko treba organizovati spavanje, rad i obedovanje u maloj garsonjeri ili jednosobnom stanu, valja pribeći oprobanim trikovima - "tri u jedan" i napraviti specijalnu konstrukciju koja će biti funkcionalna i bezbedna za korišćenje.

PROČITAJTE VIŠE: Kako smestiti trpezariju i bračni krevet u jednu prostoriju

Uz sve ove zahteve, najlepše je ako je u izradu elemenata uložen i maksimalan trud dizajnera, kao što je to slučaj s komadima koje proizvodi italijanska kompanija Milano Smart Living. Nekoliko linija u njihovoj ponudi osmišljeno je posebno za male stanove, u kojima je iskorišćenost ovakvog specijalizovanog najveća.

PROČITAJTE VIŠE: Može li krevet da se sakrije na plafon

Međutim, i vlasnici većih stanova mogu naći primenu kreveta na rasklapanje - u gostinskim sobama ili vikendicama gde ponekad treba smestiti više gostiju. U galeriji su prikazani modeli s kombinacijom "singl" ili bračnog kreveta i stolom za rad ili obedovanje.

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Tražite jednostavan način da maksimalno iskoristite ograničeni stambeni prostor? Odgovor leži u komadima nameštaja koji su uklopljeni u multifunkcionalnu celinu - spavanje, rad i razonoda, sve se može obavljati u jednoj prostoriji.