Reciklaža, inovacija, kreacija... čini se da je u vreme krize to omiljeni način da se - umesto puke kupovine - prostor osveži nekim novim detaljem. Ako je reč o fotelji, to više i nije samo detalj, pošto je čak i za najobičnije presvlačenje novim meblom potrebno izdvojiti priličnu sumu novca.

Zato je ideja američke kompanije Serena & Lily istovremeno i efektna i praktična - reč je o kombinaciji osnovnog mebl-štofa i centralne pruge u kontrastnoj boji. Ovakvo rešenje može da posluži u različitim situacijama - kad već imate određenu količinu materijala, ali ga nema dovoljno za celu fotelju ili u onoj najnezgodnijoj - kad ne birate sami štof već morate da uklopite ukus sa drugim ukućanima... ovo je rešenje za "pomirenje". Takođe, ideja će se dopasti i svima onima koji bi hteli da spasu oštećenu fotelju, na kojoj je mebl delom iscepan ili isflekan.

Osnovni materijal bi trebalo, po uzoru na ovaj model, da bude jednobojan i neutralan - bela poput krede je odlična varijanta, ali biće pogodni i svetlosiva ili boja bele kafe. Kontrastna pruga može biti i višebojna, dezenirana, pa čak i izvedena u pačvork tehnici. Ideja je naročito upotrebljiva u modernim, mladalačkim enterijerima jer sve ono što se ne biste usudili da upotrebite na tako velikom komadu kao što je fotelja, sigurno ćete smeti da primenite na maloj, ograničenoj površini. A što je najlepše od svega, svaka varijacija ove ideje biće apsolutni original - i slobodno možete da stavite autorski potpis!

LepaiSrecna Želeli biste da obnovite staru fotelju, ali nemate ideju kako da to uradite? Po uzoru na dizajn američke kompanije Serena & Lily, možete osmisliti jednostavno rešenje, koje će biti lako prilagoditi svom ukusu i ambijentu.