"Curio", stočić za radoznale, idealan je za sitne predmete i dragocene kolekcije. "Curio" u prevodu sa engleskog i holandskog znači "znatiželja, radoznalost, raritet". Ovaj predmet predstavlja drugi dizajn u seriji "Virtu" - radu holandskog studija "De Intuitiefabriek" iza kog stoje četiri mlade dizajnerke koje su se upoznale tokom studija.

Kao i njegovi prethodnici (sto za pisanje "Scrinium"), stočić "Curio" ima dvostruku funkciju. Sa jedne strane, on predstavlja prostor  za skladištenje, dok sa druge predstavlja vitrinu u koju možete da postavite drage ukrasne objekte tako da budu izloženi pogledima. Zahvaljujući tunelima od mutnog stakla koji formiraju okvir za tri drvene fioke, predmeti skriveni u stočiću samo se delimično vide.

Stočić je napravljen kombinovanjem materijala. Osnovu čini orahovo drvo, koje daje notu tradicionalnosti. Mutno staklo ne samo da daje dozu modernosti već u isto vreme služi da posmatračima kao mala naznaka onoga što se krije unutar fioka. U dizajnu su korišćeni i mali delovi od bakra, a predmet je izrađen u ograničenoj seriji od samo 7 komada. Pogledajte dizajn u galeriji slika.

U. K.

LepaiSrecna Stočić od stakla i orahovog drveta idealan je za ljubitelje multifunkcionalnih predmeta, kao i za one u kojima se još uvek krije dečija radoznalost. U isto vreme otkriva i skriva svoj sadržaj i može se uklopiti i u stambeni i poslovni ambijent.