Žute i narandžaste nijanse mogu da se uklope u nežnu i prijatnu atmosferu idealnu za sobu devojčice - kombinujte s belim "mekim" elementima kao što su zavesa i prekrivač (naslovna) ili zelenkastim motivima na desenu nameštaja, tepiha i prekrivača (slika 1 u galeriji).

Čak i ako ste "odlučno" protiv ružičastih soba za devojčice, to ne znači da morate izbegavati tu boju kad je reč o detaljima. Zeleni zidovi i beli nameštaj toliko privlače pažnju, da ružičasta zavesa  (slika 2) ili šare na prekrivaču deluju sasvim neutralno i neupadljivo (slika 3). Zelena boja je inače vrlo prikladna za dečije sobu kad treba da je dele dvoje dece različitog pola (slika 4).

PROČITAJTE JOŠ: Pravi mali ženski stan za moderne dame

Odrasle devojčice rado naglašavaju ulazak u tinejdžersko doba time što odbijaju "detinjastu roze" boju. Svojoj princezi možete izaći u susret kombinacijom belog nameštaja, prljavoružičastih zidova i efektnih crno-belih detalja (slika 5) ili koralnocrvenom bojom na prekrivaču, tepihu i detaljima (slika 6).

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Kako da uredite sobu za devojčicu a da u njoj ne preovlađuju samo karnerići i ružičaste nijanse? Vrlo nežno i prijatno mogu da deluju i enterijeri u tamnožutoj ili zelenoj boji, a za kutak odrasle devojčice treba odabrati i prave detalje.