Bela polica i plavo-beli detalji odlično izgledaju baš zahvaljujući svojoj jednostavnosti, ali i činjenici da tirkiznoplavi zid predstavlja odličnu osnovu i daje kontrast (1). Ako ne želite da bojite čitav zid, biće dovoljno da na jednom delu postavite lajsne u obliku lažnog rama i obojite deo unutar njega.

Prava soba za malog mornara mora imati bar jedan plavi zid, a na njemu možete da okačite ribarske mreže i sat s brodskim motivima. Uz nekoliko jastučića u sličnom stilu, vaš dečak će još dugo moći da mašta o burnim talasima (2).

Plavo i belo su tipična morska asocijacija, ali i simbol elegancije i svežine. Zato nemojte oklevati ako vam se dopadne ova kombinacija za kuhinju (3). Međutim, možete razmišljati i u "toplijem" pravcu - terakota, boja kajsije i cimeta bude asocijacije na toplo sunce Mediterana (4 i 5).

LepaiSrecna Svi bismo želeli da se sezona godišnjih odmora produži što više, ali duh leta, prirode i morske atmosfere možemo i da unesemo u svoj dom. Najjednostavnije je to učiniti s detaljima, ali ako baš čeznete za suncem i morem, razmislite i o većoj adaptaciji.