Umesto glomaznog buketa u jednoj vazi, postavite nekoliko posuda u grupi - od običnog, bezbojnog stakla ili kombinaciji obojenog i poluprovidnog (1) i (2). Povežite ih tako što ćete ih postaviti na jednu tacnu ili u rukom oslikanu, stilizovanu drvenu gajbicu.

Za atraktivne cvetove poput ruža i orhideja izaberite elegantne staklene posude različitih visina - uzdignutu tacnu na visokom postolju, staklenu loptu u kojoj ima mesta i za aromatične sveće i plitku činiju (3).

Kad aranžirate cveće u istoj boji, poigrajte se oblicima - uronite čitave cvetove u umesto da spustite samo drške u vodu. Crvene ruže izgledaju posebno u ovom buketu zato što su drške isečene tačno toliko da nijedan cvet ne proviruje iznad ivice vaze (4), dok lepota belih lala u staklenoj kugli dolazi do izražaja zahvaljujući efektno savijenim drškama (5). I najjednostavniji gerberi dobijaju poseban izgled ako se skrate sve do ivice vaze (6) i uklope, po boji, sa satenskim trakama na belom stolnjaku.

A ako se vraćate s odmora na selu, naberite buket livadskog cveća i smestite ga u vazu sakrivenu u pletenoj korpi. Uz slamnati šešir iznad buketa, dobićete detalj koji će vas podsećati na uživanje u prirodi (7).

LepaiSrecna Bilo da je u pitanju ukrašavanje trpeze za svečani ručak ili tek samo detalj na vašem radnom stolu, cvetni aranžman može da osveži svaku prostoriju. Zato pustite mašti na volju i isprobajte nove ideje umesto klasičnih buketa.