U renomiranoj beogradskoj galeriji Štab prethodnog vikenda od 29. do 31. maja 2015. godine uspešno je održan Prvi vikend industrijskog dizajna (Industrial Design Weekend) na kojem su svoj unikatni nameštaj, svetleća tela i različite predmete za enterijer predstavili NewCycle, Eisenkraft i Ciglana.

VIŠE: Kako da napravite jednostavan nameštaj od starih računara

Sledeći sopstvene umetničke senzibilitete, a vođeni idejom o atraktivnom reanimiranju industijskog nasleđa, kao i aktuelnim svetskim eko-kreativnim trendom koji u uređenju različitih prostora preporučuje upotrebu nameštaja inspirisanog ili načinjenog od ostataka pomenute zaostavštine, dva dizajnerska dvojca - NewCycle (Marina Dokmanović i  Predrag Pantelić) i Eisenkraft (Marko Kremić i Karlo Boras) i Viktor Kiss (Ciglana) okupili su se oko zajedničkog poduhvata - mini manifestacije nazvane Industrial Design Weekend.

Na velikoj izložbi priređenoj u, za ovu priliku, odlično odabranom ambijentu popularne galerije Štab, koji i sam odiše industrijskim šikom, prikazali su krupne, ali i sitnije komade nameštaja (krevete, ormane, stolove, stolice, fotelje, kanabee, police, stočiće...), različita svetleća tela (stajaće, viseće i stone lampe), ali i neodoljive upotrebne i dekorativne predmete, koji mogu svakom prostoru da daju poseban šarm. Među izloženim eksponatima su potpuno novi dizajnerski komadi, ali i stari kojima je povraćen pređašnji sjaj i dato novo značenje.

VIŠE: Kako da napravite modernu lampu od bočice parfema

U okviru Industrijskog dizajn vikenda promovisan je i predstojeći umetnički festival DEV9T, koji nas, od 8. do 14. juna, premijerno očekuje u izuzetnom ambijentu Ciglane (Klub ljubitelja teške industrije), kao svojevrstan nastavak Prvog IDW-a, namenjen najširoj publici.   

Pogledajte našu bogatu galeriju fotografija i pronađite inspiraciju za vaš dom!

LepaiSrecna Po ugledu na velike svetske projekte, i srpski dizajneri su dokazali da se od starih stvari može dobiti upotrebljiv i neobičan nameštaj. U našoj galeriji možete da pogledate šta je izloženo tokom Prvog vikenda industrijskog dizajna ali i da pronađete inspiraciju za vaš dom!