Prilikom projektovanja ove moderne kuće, zamisao arhitekte bila je da stvori mesto za odmaranje, porodično okupljanje i druženje sa prijateljima - a uz samo par dobrih ideja uspeo je da to i postigne.

Pohvale za zanimljiv projekat idu arhitekti Hjuu Njuvelu Džeksonu, a ova svetla kuća u Medoubruku u Pensilvaniji nazvana je "Vlastito selo" zato što izgleda kao pet povezanih paviljona.

Enterijer dnevnog boravka sa modernim nameštajem i kaminom čine prozračni dnevni boravak prijatnim i udobnim mestom za uživanje.

Moderni stil nameštaja u dnevnom boravku karakterišu ravne linije i minimalizam, a neutralna paleta bele boje ukombinovana sa toplom nijansom drvenog poda koji daje savršen balans celoj prostoriji.

Drveni krovni prozori ofarbani u belo krase dnevnu sobu i daju joj svetao izgled.

Biblioteka je definitivno jedan od najopuštenijih delova kuće, i nalazi se u prizemlju, a krase je ne samo ogromne police za knjige već i spiralne stepenice koje vode na sledeci nivo.

Veliki prozori daju dosta svetlosti, što je neophodno kada je u pitanju ovako jedan kutak.

Moderna kožna garnitura ostavlja utisak ležernosti i mogućnost da se u potpunosti prepustite čarima omiljenih knjiga.

Bez mnogo detalja i u nežnim nijansama, spavaća soba će se svideti svima koji su u potrazi za jednostavnim dizajnom.

Prostrana kuhinja i trpezarija, opremljene su vrlo jednostavno i u beloj boji.

Pogledajte više slika kuće iz u našoj galeriji...

Inače, ova kuća nastala je na inicijativu magazina "Lajf" 1997. godine, a zahtev je bio da projekat ne bude skuplji od 200 hiljada dolara. Jakobsonovo rešenje bilo je ubedljivo najbolje pa je nastalo mnogo verzija - sve sa prepoznatljivom osnovom u obliku latiničnog slova "H". S gašenjem časopisa, planovi za kuću su prestali da budu dostupni, ali je arhitektonska firma napravila inovirane verzije u kojoj možete uživati kroz divan video snimak!

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Bez mnogo detalja i sa jednostavnom i neutralnom paletom boja, ova kuća iz snova će se svideti svima koji su u potrazi za jednostavnim dizajnom...