Ako ste poželeli da napravite male promene u prostorijama u kojima provodite najviše vremena - počnite od zavesa! Uz malo kreativnosti i stila, ali i minimalnih ulaganja, vaš dom će poprimiti sasvim drugačiju notu. 

PROČITAJTE VIŠE: 7 jedinstvenih zavesa za osveženje vašeg doma

Klasični i elegantni modeli

Modeli zavesa koji odišu elegancijom će se savršeno uklopiti uz unikatan, stilski nameštaj. Dugački, teški materijali, na kojima preovlađuju zagasite nijanse i grube teksture predstavlju spoj savremenog i tradicionalnog. Ako birate ovakve komade, obratite pažnju na detalje. Draperije od teških materijala koji padaju u slojevima kao i ukrasi neobične izrade, od drveta i metala su pravi pogodak!

Neutralne i pastelne boje 

Ako volite minimalizam, volećete ove zavese! Jednostavnog dizajna, nežne i prozračne, lako će se uklopiti u svaki prostor. Na njima preovladavaju neutralne i pastelne boje- drap, svetla braon, siva, mint zelena… Ove zavese poseduju elegantnu liniju, pa će se uz njih savršeno uklopiti garnišne koje bi trebalo da budu u istoj boji.

PROČITAJTE VIŠE: 5 grešaka koje pravimo kada kačimo zavese

Šareni dezeni

Jarke i vedre boje daju svežinu našem domu. Ako ste ljubitelj ovih veselih i upadljivih zavesa, morate povesti računa o detaljima, kako vaš enterijer ne bi bio previše šaren. Lagane garnišne od metala, koje se završavaju malim ukrasom su sve što vam je potrebno. Koristite jednobojne paspul trake kojima ćete smiriti kontrast boja.

Pogledajte bogatu kolekciju zavesa, američke kompanije Rouli, u kojoj ćete sigurno pronaći inspiraciju!

Tekst: Kristina Milošev

Izvor: Lisa

LepaiSrecna U zavisnosti od materijala, boja i modela, zavese mogu doneti dašak stila i elegancije. Uz male novine klasičnih, elegantnih, šarenih ili pastelnih dezena obogatićete vaš prostor!