Bruk Ulrič ime je dame koja vodi blog „All Things Thrifty” i pokazuje kako na brz i lak način možete ofarbati nameštaj i podariti mu sasvim novi izgled.

Blogerka Bruk savetuje da zaboravite na farbe i četkice već upotrebite boje u spreju jer će tako čitav posao biti mnogo lakši i kraće će trajati, a i nameštaj će dobiti izgled kao da je stigao iz fabrike.

Više - Pre i posle: kako renovirati kupatilo uz skroman budžet

Evo nekoliko koraka da ofarbate nameštaj popout profesionalaca:

Izaberite boju: Ako želite da ofarbate veću površinu sa dosta detalja izaberite svetlije boje.

Izaberite odgovarajući sjaj: Ukoliko želite da ofarbate sto ili komodi u na primer zlatnu boju, zahvaljujući sjaju on može izgledati na različite načine. Na vama je na odlučite da li želite visoki sjaj ili izgled starinskog nameštaja. U zavisnosti od ličnih želja izaberite mat ili nijansu sa satenskim sjajem.  

Proverite prognozu vremena pre farbanja: Pre nego što odlučite da svom nameštaju podarite novo ruho, proverite vremensku prognozu. Nemojte farbati po hladnom i vlažnom vremenu. Najbolje temperature za farbanje su od 10 do 30 stepeni.

Napravite unikatne komade: Kako bi nameštaj poprimio stariji izgled poput onih koje možemo videti u antikvarnicama ili nekad u kućama naših baka, blogerka je stavila vazelin na spoljašnje delove pre farbanja, tako da farba nije mogla doći na ta mesta. Kao rezultat dobila je unikatni sto ili komadu za vrlo kratko vreme i skroman budžet.

LepaiSrecna Prečesto smo skloni da bacimo neki komad nameštaja, pre nego što proverimo kako bi izgledao ofarban i doteran! Pogledajte šta radi blogerka Bruk!