Dom od samo 40 kvadrata, ali odlično uređen, prikazala je ruska dizajnerska komanija "Sreda" i to u dve varijante. Raspored prostorija je potpuno potpuno isti,  jedina razlika je u paleti boja i pojedinim komadima nameštaja.

S obzirom na to da se radi o prostoru od 40 kvadrata, apartman je uređen tako da su sve prostorije otvorene, osim naravno spavaće sobe koja je odvojena staklenim vratima.

Ovde pogledajte još ideja za uređivanje stana od 40 kvadrata.

Dizajneri su se ovde odlično dosetili jer upravo ova staklena vrata dozvoljavaju da prirodna svetlost obasja centralni deo doma. Kada padne mrak, zahvaljujući zavesama, privatnost u spavaćoj sobi je zagrantovana.

Neutralna i hladnija paleta boja vlada u prvom rešenju. Mogu se primetiti tamnije i svetlije nijasne sive boje, dok je konstrast bela kuhinja sa crvenim detaljima. Našlo se mesta i za zastakljenu malu terasu sa divnim pogledom i udobnom stolicom za uživanje.

U drugom dizajnerskom rešenju preovladavaju tople nijanse žute boje u kombinaciji sa tirkiznim detaljima. Za ljubitelje šarenih enterijera ova kombinacija je odlična jer je prostor obojen, a boje nisu napadne. U galeriji vas čekaju slike oba koloritna rešenja za stan od 40 kvadrata pa pogledajte koje vam se više dopada.

Tekst: Spomenka Marić

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Stan od samo 40 kvadrata može postati moderno i komforno gnezdo uz samo malo truda i odličnih dizajnerskih saveta. U zavisnosti od toga da li više volite nežne ili jače palete u stanu, donosimo dva rešenja, a vi izaberite koje vam se više dopada...