Ako ste pomislili da su dve dnevne sobe u domu nepotrebne i da veliki prostor treba iskoristiti na neki drugi način, varate se, a to nam je pokazala američka arhitekta Ana Viliamson koja nas uvek obraduje savršenim rešenjima.

Dom nije dom, ako u njemu nemate dovoljno komfora i mesta za potpunu relaksaciju tela i duše. Zato je arhitekta ovde ostavila mesta za dva dnevna boravka.

Prvi je u sklopu trpezarije i kuhinje namenjen za goste i druženja, a drugi uvučen i smešten tik uz dvorište. Ne samo da je smešten odmah pored besprekorno sređenog vrta već se iz dnevnog boravka pravo izlazi u dvorište.

Da dodamo i da je vrt smešten iza kuće i daleko od radoznalih pogleda tako da je Ana očigledno želela da jedan deo kuće osmisli isključivo za relaksaciju svih članova porodice.

Enterijer je opremljen prirodnim materijalima i modernim nameštajem, a vatrenocrvena sofa predstavlja sjajan akcenat topline i vedrine. Zanimljivo je uređeno kupatilo u limunžutoj boji, dok je ostatak prostorija opremljen u mirnijim tonovima.

Predlažemo da odmah zavirite u galeriju i pronađete omiljene ideje iz ovog projekta.

Tekst: Spomenka Marić

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Ukoliko imate dovoljno prostora, idealno je imati dve dnevne sobe! Da biste saznali - zašto, pogledajte sledeći sjajni arhitektonski projekat...