Za srećan i lep život nije potrebno mnogo! Dokaz tome je i umetnička porodica Kavabata koja je svoju oazu mira uredila u ruralnom području u državi Njujork. Kako ističu, do Menhetna im nije teško da otputuju, a u novoj kući imaju komfor kakav su u Bruklinu, gde su do 2008. godine živeli, mogli samo da sanjaju.

Zamisao da kuću od 110 m2 i plafonima visokim oko 4m pretvore u jednosobnu kuću potekla je od arhitekte Takakija Kavabate, a za dizajn enterijera pobrinula se supruga Kristina.

S obzirom na to da je reč o umetničkom paru, očekivalo bi se da sagrade velelepnu vilu, ali  oni su se odlučili za kuću po uzoru na japanske domove iz 17. veka i sudeći po fotografijama napravili su pravi izbor.

U njihovoj porodičnoj kući nameštaja ima taman koliko je potrebno, a omiljene sitnice i detalji čuvaju se na polici. Prostor je ispunjen svetlom koji - kako tvrdi ovaj par - deca obožavaju, a drvena građa koja dominira u domu daje pravu toplu porodičnu atmosferu.

Posebnu pažnju privlači garderober koji zamenjuje standardne ormane. Napravljen od stakla koji prekriva lagana zavesa dobra je ideja i ne košta puno tako da je možete iskopirati za svoj kutak. U galeriji vas čekaju slike ove moderne jednosobne kuće.

LepaiSrecna Kada je bračni par Kavabata odlučio da se preseli u jednosobnu kuću, mnogo nameštaja je moralo da se baci. Međutim, ono što su poneli sa sobom je baš ono najvrednije pa kažu da im ništa više od toga za srećan život nije ni potrebno. Pogledajte kako su uredili svoj životni prostor u samo jednoj (vrlo prostranoj) sobi…