Još jedno zastarelo pravilo kaže kako pripadnice kraljevskih porodica u javnosti ne bi smele da skidaju kaput. Razodevanje pred očima javnosti, kamerama i fotoaparatima na službenom događanju nepoželjno je jer se smatra da skidanje kaputa nije "damski" potez, ali mnogi se slažu da to pravilo zaista nema smisla.

Izgleda da isto misli i Ketrin. Postoje prilike u kojima zaista nikada ne skida kaput, a to su događanja ozbiljne prirode poput komemoracija, poseta bolnicama, medicinskim centrima i raznim institucijama koje se bave težim društvenim problemima.

Tako je prilikom otvaranja novog centra za lečenje zavisnosti "Akcija na zavisnosti" kaput nije skidala, baš kao prilikom otvaranja Dečijeg medicinskog centra Mital u Londonu.

Međutim, ipak ga skida kada dolazi na razne panele i sastanke ili događanja manje ozbiljne prigode, uključujući posete dečijim vrtićima i druženja s mališanima i razne druge ležernije prilike. 

PROČITAJTE JOŠ: OVAKVU PRVU DAMU NIKAD NISMO VIDELI: Brižit Makron prkosi modnim šablonima i dokazuje da joj I OVO odlično stoji! (FOTO)

Ne nosi ga ni prilikom poseta kulturnim institucijama poput muzeja ili pozorišta, ali tada u većini slučajeva na događaj dođe bez tog odevnog komada.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i vidite slike kraljice Elizabete i njenog besprekornog stila na svečanostima!