Tražite mantil koji će vas zaštititi od kiše, ali ne želite da se odreknete svog stila i elegancije?

Ovaj model svojevrsni je zaštitni znak francuske modne urednice Karin Ruafel koja ga je uvek nosila uz "maska" sunčane naočare i mrežaste čarape.

PROČITAJTE JOŠ: OVA JAKNA JE NAJVEĆI MODNI HIT ZA JESEN/ZIMU 2017: moderna i topla jakna u koju su se žene zaljubile

Ove sezone upečatljivi mantil viđamo na velikom broju trendseterki, na ulicama svetskih modnih metropola, dok u svetu poznatih još uvek nije zapaženo njegovo značajno pojavlljivanje. Što ako pitate modne sladokusce, ujedno znači da je u pitanju pravi modni hit, onaj koji je dostupan samo najodvažnijima.

U svoje ovosezonske kolekcije uvrstili su ga tek poneka velika dizajnerska imena, poput Toma Forda i Kelvina Klajna, ali se zato našao kao obavezan komad na revijam za proleće-leto 2018.

PROČITAJTE JOŠ: KOJA JE OMILJENA ZIMSKA JAKNA VLADIMIRA PUTINA: evo koje marke nosi i koliko novca za odelo izdvaja predsednik Rusije (FOTO)

Međutim, zato su najskuplji brendovi brže bolje u svoje jesenje kolekcije ubacili PVC materijal gde god su mogli, pa tako i kada su u pitanju i modeli mantila i kaputa.

Najveći izazov pri nošenju ovog sjajnog materijala koji daje izgledu brzi efekat, jeste u kombinovanju ostatka stajlinga.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠA JAKNA ZA ZIMU 2017/2018: evo šta će moderne žene nositi ove zime (FOTO)

Tako bi po pravilu, a i koliko vidimo iz priloženog kako nam demostriraju svetske trendseterke, pvc mantil trebalo da se nosi sa basic komadima: jeansom, aksesoarima koji mahom nisu od pvc-a ili ako jesu, onda bi ovaj upečatljiv materijal na njima trebalo da bude što manje upadljiv.

Tako bi popularne čizme iznad kolena od PVC u kombinacijia sa mantilom od istog materijala, bile zaista suviše, dok je klasična koža sasvim prihvatljiva.

Evo kako to rade devojke u svetskim modnim metropolama:

A post shared by @thestreetstylereport on Oct 3, 2017 at 3:07am PDT

A post shared by @thestreetstylereport on Oct 5, 2017 at 6:06am PDT

A post shared by Amy Shaw (@amyfuchsia) on Oct 26, 2017 at 3:15am PDT

A post shared by @thestreetstylereport on Oct 6, 2017 at 6:43am PDT

Izvor: Buro247