Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol ženstvensti od crvenog karmina. Njegov primarni cilj je da skrene pažnju na vaše usne, pa vam dodatni aksesoari nisu potrebni.

Kako biste na pravilan način naneli omiljeni crveni ruž potrebno je da sledite sledeća uputstva.

Pre nego što odlučite da ponesete crveni karmin, potrudite se da negujete usta balzamom za usne kako vam usne ne bi bile ispucale. Zatim, jedna od ključnih stvari je da izaberete pravu nijansu koja će pristajati vašem tenu. U tome vam može pomoći jedan mali trik. Pronađite venu na svojoj ruci ili nozi i pogledajte koje je boje. Ukoliko su vam vene plave ili ljubičaste pristaju vam hladniji tonovi, pa će idealna nijansa crvenog karmina biti tamno crvena kao boja vina. Ako biste pre rekli da su vam vene žućkaste ili zelene nijanse, vi ste "topliji" tip i narandžasti tonovi crvenog karmina će vam bolje pristajati.

Postoji i treći tip - neutralan, što znači da su vam vene pomešane, a kad je reč o ružu, pristajaće vam obe nijanse.

Nakon što ste utvrdili koje boje vam pristaju nabavite beli alajner i njime blago osenčite usne sa spoljašnje strane ivica. Na ovaj način sprečićete da se ruž izliva preko ivica.

Za njegovo nanošenje, najbolje je da koristite četkicu. 

Prvo se nanosi na donju usnu, od ugla do ugla, a potom polako razmažite.

Za kraj još jedan zanimljivi trik, ako želite da što duže zadržite magični crveni karmin na usnama. Prislonite salvetu na usne, i preko salvete natapkajte malo prozračnog pudera, a potom sklonite papir.

Bidite sigurni da ćete na ovaj način zadržati karmin, a usta će vam biti ocrtana bez greške.