Opčinjenost vremenskim neprilikama i pojavama u prirodi mladu glumicu Amandu Sejfrid umalo nisu odveli put izučavanja meteorologije. Njene oluje i cikloni još kao dete od 11 godina "oduvali" su je u svet modelinga, a već posle desete, kada je odgledala Romea i Juliju, poželela je da postane glumica.

Popularnost je stekla ulogama Sofi u filmu "Mamma Mia" i Valeri u "Crvenkapi", kao i rolom u "Jadnicima". Na listi "What Is Sexy" modnog brenda Victoria's Secret za 2012. godinu, Amanda je proglašena vlasnicom najseksipilnijih usana na svetu.

Svesna je konkurencije i u bari u kojoj se našla pliva najbolje što ume, a u tome joj je najviše pomogla starija koleginica Meril Strip od koje je učila kako ostati svoj. Bez obzira na sve, plavokosa Amanda tvrdi da šta god da joj se dešava u privatnom životu - vrlo lako može da se izgubi u romansama svojih likova.

Tekst: Ivana Vušković

LepaiSrecna Dok priželjkuje da ponovo zaigra uz neprevaziđenu Meril Strip, glumica Amanda Sejfrid otkriva svoje romantične i loše strane ličnosti, a tremu pred TV intervjue i dalje savladava čašicom alkohola, najčešće viskijem.