Kompjuterski čarobnjaci godinama pokušavaju da stvore aplikaciju koja će proceniti godine neke osobe na osnovu njene fotografije, ali svi ovi programi imaju mana i dešava se da pogreše i do desetak godina!

Međutim, jedan kozmetički trik funkcioniše s manje grešaka - reč je o "trouglu lepote", vizuelnoj zamisli koja otkriva znake starenja na suptilan način. 

"Trougao lepote" formiraju linije koje dominantno karakterišu lice - u mladosti, jagodice su visoke, obrazi popunjeni a linija donje vilice čvrsta i jasno definisana. Tada je "trougao lepote" obrnut, pa se širi ka vrhu a sužava ka najužoj tački na bradi. Zahvaljujući tome osoba deluje opušteno i pozitivno.

Sa starenjem, dolazi do promena tako da obrazi postaju ravniji, linija vilice se opušta, a uglovi usta okreću nadole. Zato u poznim godinama "trougao lepote" leži širom stranom dole, a sužava ka vrhu, do tačke između očiju. Zbog takvog položaja "trougla lepote" gubi se mladalački izgled, osoba deluje tužno i iscrpljeno.

Zašto do toga dolazi? Zašto se okreće "trougao lepote"?

Razlog leži u činjenici da mi spolja najviše primećujemo bore i opuštenu kožu na licu i vratu kao znake starenja, a starenje se, takođe, odigrava i ispod kože!

Kako godine prolaze, na površini kože, ćelije se sve sporije obnavljaju, a masti sve manje sintetišu tako da ten postaje suvlji i grublji.

U srednjim slojevima kože, starenjem se smanjuje gradivni sloj kolagen i sve se manje proizvodi hijaluronska kiselina. Zato se pojavljuju i brojne fine bore, a koža gubi svežinu i blistavost.

Međutim, u najdubljim slojevima, sve je manje ćelija u kojima se skladište masti. A one su za kožu isto što i temelj za kuću - kako se s godinama smanjuje potkožni masni sloj, tako se produbljuju bore. 

Zato u životu svake žene dolazi trenutak kada obična hidrantna krema nije dovoljna. Da, ten je hidriran kad je namažemo, osećamo se osveženi, ali je i u srednjim i u dubljim slojevima neophodna jača nega. 

Takvu negu pruža Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijakoja je posebno stvorena kako bi ispunila duboke bore, poboljšala elastičnost kože i nahranila krhku i zrelu kožu. Inovativna kombinacija hijaluronske kiseline kratkog i dugog lanca vidljivo popunjava duboke bore. Arktin je komponenta koja dokazano ubrzava obnovu kolagena u ćelijama kože i deluje zajedno sa silimarinom. Ovaj moćni antioksidans štiti kolagen i elastin od propadanja i poboljšava cirkulaciju na ćelijskom nivou. Brža mikrocirkulacija znači i veći dotok hranljivih materija i kiseonika površinskim slojevima kože. Koža gubi umoran izgled, vraća se blistavost.

Dnevna krema Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity namenjena je zreloj koži. Popunjava čak i duboke bore i poboljšava elastičnost. Koža je značajno čvršća i izgleda sveže i sjajno. Ova krema takođe sadrži SPF15 i UVA filtere kao dodatnu zaštitu od suncevog zračenja koje produbljuje bore i ubrzava proces starenja kože.

Jedinstvena i inovativna formulacija pruža višestruke anti-age efekte: arktin je sastojak koji dokazano ubrzava obnavljanje kolagena, a u ovoj kremi je udružen sa silimarinom, snažnim antioksidansom koji štiti kolagen i elastin od razgradnje i podstiče mikrocirkulaciju kože na ćelijskom nivou.

Formulacija ove kreme obiluje i hijaluronskom kiselinom, dugog i kratkog lanca, koja vidljivo ublažava čak i duboke bore. 

Ne zaboravite da se koža obnavlja i tokom noći! 

KAKO DA PREPOZNATE TROUGAO LEPOTE NA LICU: Evo kako da otkrijete koliko žena ima godina
LepaiSrecna Author: Wavebreak Media LTD Description: Smiling beautiful young woman looking at herself in the bathroom mirror at home Software:Adobe Photoshop Lightroom 6.1.1 (Windows) (PHP JPEG Metadata Toolkit v1.12) Created: 2016:01:29 20:17:57

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity noćna krema sadrži arganovo ulje koje je bogato lipidima koji podstiču obnavljanje kože tokom noći.

Ova linija je, inače, posebno formulisana za žene sa zrelom kožom lica koje najviše brine gubitak elastičnosti i duboke bore. Preparati udruženo deluju tako da jačaju strukturu, poboljšavajući elastičnost i ublažavajući bore. S obzirom na to da se naša koža razlikuje kao i mi sami, ona može drugačije stariti s obzirom na našu genetiku i način života.

Genetski faktori mogu uticati na brzinu starenja kože, a naročito do pojave efekata isušenosti izazvane starenjem. Na isušivanje utiče i usporeni metabolički sistem u svakoj ćeliji. Ako osećate da vam je koža isušena naročito će joj prijati Eucerin Elasticity + Filler uljani serum za lice, vrat i dekolte. Ovaj serum deluje kao jedan koktel antioksidanasa i mogu ga koristiti i mladje osobe kako bi nahranile svoju kozu i prevernirale pojavu bora. Kod zrele kože se odlično kombinuje sa dnevnom ili noćnom kremom. U svom sastavu sadrži ulje gospinog trna, vitamin E i arganovo ulje.

Ulje gospinog trna (Silybum Marianum) biljka inače poznata i pod imenom "divlja artičoka", snažan je antioksidans, štiti kolagen i elastin od oksidativnog stresa i podstiče mikrocirkulaciju kože na ćelijskom nivou.

Vitamin E deluje kao antioksidans, a pomaže da koža ostane zdrava. On smanjuje oksidativni stres, neutralizacijom reaktivnih slobodnih radikala. 

Arganovo ulje dobija se iz semena arganovog drveta. Sadrži i do 80% esencijalnih masnih kiselina (omega-9 i omega-6). Telo, inače, koristi masne kiseline za sintezu i obnavljanje ćelijskih membrana i jačanje kože kako bi ona bolje obavljala svoju zaštitnu ulogu. Argnovo ulje je bogato vitaminom E, koji je snažni antioksidans, ima protivupalna svojstva i čini kožu glatkom i mekom.

Neki uzroci starenja kože lica su neizbežni i ne mogu se promeniti. Naša biološka starost određuje strukturne promene u koži i efikasnost ćelijskih funkcija. One usporavaju sa svakom godinom koja prođe.

Međutim, održavanje volumena i popunjavanje dubokih bora mogu da u značajnoj meri uspore okretanje trougla lepote! Tada će svaki pokušaj procene godina biti doveden u pitanje, kao što greše i kompjuterski programi. Ko će jedini moći da otkrije koliko godina ima ovako negovana žena? Samo njeni najbliži, oni koji će joj sigurno i za novogodišnje praznike obradovati poklonom za vrhunsku negu - proizvodima linije Eucerin Elasticity + Filler.

Tekst: PROMO