Frizura za ovo posebno veče svake devojke treba da bude efektna, ženstvena i unikatna, piše Kurir. 

Matursko veče je jedan od najvažnijih događaja svake mlade dame jer se završava jedno, a počinje potpuno novo razdoblje života.

Frizeri savetuju: evo kako da proverite koliko vam je zdrava kosa i da li smete da se farbate

Devojke tada nastoje da nadmaše jedna drugu kako u celokupnom izgledu, tako i po frizuri, koja na taj poseban dan treba da istakne karakter i da se uklopi sa ostalim pratećim detaljima.

Dakle, kad pronađete haljinu u kojoj ćete zablistati, sandale spremne da osvoje podijum i nakit koji će začiniti celu kombinaciju, ostaje vam samo da sredite kosu. 

Ako želite naglašeniji izgled, slobodno dodajte neki elegantniji komad nakita za kosu ili tanku traku. Predlog frizerke Jelene Jovanović Srne je da frizura bude opuštena, mladalačka i bez strogih formi.

1. Neobavezna visoka punđa sa aksesoarom

Ukoliko želite frizuru po kojoj ćete biti drugačiji, predlažemo neobaveznu punđicu podignutu visoko na teme. Uz nju ćete postići fenomenalan efekat ukoliko dodate neki komad aksesoara poput tijare.

2. Sirena pletenica

Hit frizura ove godine je takozvana sirena pletenica, zahvaljujući kojoj će se sigurno svi okretati za vama. Ovo nije klasična pletenica jer se pramenovi kose pletu tako što se spajaju gumicama za kosu i provlače jedan ispod drugog. Ova tehnika dozvoljava da se frizura malo razbaruši, što će vam dati moderan, mladalački izgled.

3. Romantična punđa

Ovo je uvek aktuelan klasik, u romantičnom, mladalačkom stilu. Pustite jedan uvijeni pramen preko lica i dobićete efekat ove elegantne frizure u punom sjaju.

4. Niska punđa s pletenicom

Nisko umotana punđa s pletenicom koja se plete od razdeljka odličan je izbor upravo jer je prilično jednostavna, a veoma efektna uz svaku kombinaciju. Ukoliko ste ljubitelj punđi, preporučujemo ovu frizuru jer se razlikuje od klasičnih varijanti, tako da ćete sigurno osvojiti simpatije svih na maturi.

PROČITAJTE JOŠ: Saveti frizera: kako da napravite letnju opuštenu punđu uz pomoć sunđeraste gumice za kosu (FOTO+VIDEO)

5. Holivudske lokne

Frizure koje pokrivaju jedno uvo još jedno su trendi rešenje za maturske frizure za predstojeću sezonu. Ova frizura je superelegantna i romantična, u stilu holivudskih diva, a opet opuštena i uklopiće se uz veliki spektar različitih stilova. Ukoliko ne volite mnogo da eksperimentišete i želite frizuru s kojom ne možete pogrešiti, ovo je izbor za vas.