Lepa Hatidže Šendil (32) koja je na venčanju uzela muževo prezime Sagjašar, nama poznata kao Dila iz istoimene serije, pod reflektorima je prvi put zablistala 2001. na izboru za mis Turske, a potom i Evrope, gde je proglašena za drugu pratilju. 

Njena ljupkost, odmerenost i prirodan izgled otvorili su joj put u svet glume. Igrala je u više serijala i stalno se profesionalno usavršavala, a ulogom u Dili vinula se među zvezde. 

Crne kose i očiju te svetle puti, Hatidže i danas deluje prirodno kao i pre 14 godina kad se kao sasvim mlada devojka pojavila na pisti. A ona ne pravi misteriju od toga i tajnu svog mladalačkog i prirodnog izgleda rado deli sa drugima.

PROČITAJTE JOŠ: 8 tajni Šeherezadine lepote: Sulejmanova žena Berguzar Korel otkriva kako održava vitak stas i prelepu kosu i kožu

1. Na setu nosim tešku šminku. Zato lice svakodnevno čistim običnim mlekom. Mojoj koži to prija, a i prirodno je, nema u njemu nikakve hemije. Rezultati su brzo vidljivi.

2. Pridržavam se svima poznatog saveta i svakog dana pijem oko dve litre vode, zaista je korisno za celo telo. 

#HaticeŞendil #Instagram

Posted by Hatice Şendil on Saturday, June 13, 2015

3. Zbog uloge Dile morala sam da savladam jahanje. U početku mi je bilo teško, konj me je dva puta zbacio sa sedla. Hvala bogu, ništa mi nije bilo, i morala sam ponovo da ga uzjašem jer se snimanje nastavljalo. Priznajem, bila sam uplašena, a onda sam shvatila da ću ako odmah to ne učinim celog života da zazirem od konja. I tako sam ga, drhteći, uzjahala, srećom. Jer konji su divni, tokom dve godine na setu stvarno sam ih zavolela i otkrila da je jahanje i te kako koristan sport. I danas barem jednom nedeljno skoknem do konjičkog kluba i dan provedem u sedlu. Em uživam, em ispravljam držanje, posebno ramena i vrata. A plivanje mi je strast, tolika da moji prijatelji kažu da leto preplivam.  Ono je korisno jer oblikuje celo telo i zateže stomak.

Dila Hanım setini ve Erkan Petekkaya ile birlikte çalışmayı özlediğini söylüyor.

Posted by Hatice Şendil on Monday, March 2, 2015

4. Ishrana mi je takođe važna, moja se zasniva na namirnicama bogatim proteinima. Posebno poručujem mladim devojkama da ne preskaču obroke, to nije način da izgube na težini a može da nanese veliku štetu. Umesto toga neka se pridržavaju nekog izbalansiranog jelovnika, jedino tako mogu biti i zdrave i vitke. I naravno, neka budu aktivne. Tokom dva meseca dok sam svakodnevno vežbala jahanje pripremajući se za ulogu Dile smršala sam 10 kilograma bez ikakve restrikcije u ishrani. Zato i tvrdim da je izgladnjavanje potpuno pogrešan put.

5. Kvalitetan i zdrav san takođe su bitni za izgled, pa se trudim da to sebi obezbedim. I, naravno, ne pijem i ne pušim: pušenje je smrt za kožu!

6. Takođe, šminka mi je veoma važna. Privatno koristim onu kojom se postiže nežan, prirodan izgled. Mom mužu se to mnogo dopada i želi da se stalno tako šminkam. Cela tajna je u dobroj hidratantnoj kremi sa zaštitnim faktorom i kvalitenom prajmeru koji kožu čini svetlucavom. Malo rumenila, maskara za volumen, olovka za obrve i natur sjaj za usne – to mi je sasvim dovoljno a ne opterećuje kožu.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa