Koristite podlogu (bazu za šminku)

Žene često čine grešku kad nanesu veliku količinu dekorativne kozmetike nadajući se da će izgledati mlađe. Ustvari, sve što postignu jeste da izgledaju starije, pa je važno znati ako želite da izgledate mlađe treba kupiti bazu u boji. Nanesite je na obraze i čelo, na opušteni deo kože, kako bi delovala zategnutije. 

Nanesite korektor ispod očiju

Jedan od razloga zašto izgledate starije jeste zbog tamnih kolutova koji s godinama postaju sve više i više istaknuti. Korektor će pomoći da se prikriju podočnjaci i ožiljci, ali pripazite da ne preterate sa korektorom kako bi izbegli razliku u boji područja oko očiju i ostatka lica.

Više: Kako da prekrijte podočnjake poput profesionalnih šminkera

Odaberite odeću s obzirom na telesnu građu

Neće vas pomladiti samo lice, nego i odeća. Mnoge žene prestanu da prate modu s godinama nose godinama i zbog koje izgledaju starije.

Više: Modne greške zbog kojih izgledate starije

Rešite se dlačica s lica

Iako depiliranje nije najugodnija stvar na svetu, čisto lice, bez ikakvih vidljivih suvišnih dlačica deluje nekoliko godina mlađe. Izdepilirajte voskom nausnice, sredite obrve i potamanite one čudne dlačice na obrazima, pa će vaše lice delovati glatko i mladoliko. 

Promenite frizuru

Probajte nešto drugačije! Raspitajte se kod frizera koje frizure će vas podmladiti i koja će dobro stajati na vaš oblik lica.

Više: 6 frizerskih grešaka zbog kojih izgledate starije

Isprobajte korset

Savršena stvar za žene u godinama, ali i one mlađe koje se samo žele utegnuti, su korseti, zahvaljujući kojima ćete isto delovati mlađe. 

Koristite maske za lice

Ako želite s lica skinuti deset godina, a nemate volje ni želje da koristite šminku, važno je da barem redovno koristite masku za lice. Pre nego nanesete masku, svakako uradite piling kako biste otvorili pore i zatim ih nahranili.

Više: Pet maski za osveženje lica

Koristite svetliju nijansu ruža za usne

Tamne usne će samo ukazati na problematične delove lica. Pastelne, mat i svijetle nijanse su apsolutni 'must-have' proizvodi ako želite izgledati mladoliko. 

Smejte se

Poslednji ali ne i najmanje važan na listi je osmeh. Nasmešeno lice izgleda momentalno mlađe.

Više: Bolje pamćenje zahvaljujući smehu

Izvor: Magazin.hr