Greška broj 1: Kosa vam je prekratka

Ukoliko vam je kosa zdrava i bujna, nema razloga da je skraćujete mnogo jer i prekratke frizure mogu učiniti da izgledate starije nego što jeste i otkriti bore na licu. Slavni frizeri savetuju da ukoliko želite kratku frizuru izaberete stepenasti paž. Izgledaćete moderno i mladoliko a i biće jednostavnije za održavanje od ravno ošišane frizure.

Više: Modne greške zbog kojih izgledate starije

Greška broj 2: Lokne su preduge

Preduga kosa može povući lokne na dole i učiniti da izgledate dosadno i dodaće vam neku godinu više. Kako biste zadržali svež, mladolik izgled, frizeri predlažu paž frizuru koja dopire do ključne kosti. Asimetrična frizura će vas osvežiti i skrenutu pažnju sa bora na koži.

Greška broj 3: Ne želite da prosvetlite kosu

Ukoliko ne odstupate od svoje crne kose ceo život, vremenom vas može učiniti starijim. Ekstremno crna kosa može i učiniti da bore na licu budu vidljivije. Ofarbajte se dve do tri nijanse svetlije i u topliju nijansu boje. Ukoliko je vaša boja kose tamno braon, frizeri preporučuju boju tople čokolade.

Greška broj 4: Ne želite da se ofarbate u tamnije

Kao što previše tamna kosa nije dobar izbor, tako pazite da ne preterate sa prosvetljivanjem!Kosa u boji vašeg tena je totalni promašaj, tvrde frizeri. Malo tamnija kosa u odnosu na ten daće vašoj koži zdravi izgled. Ukoliko imate svetlu put, ofarbajte kosu u boju karamele.

Greška broj 5: Ne negujete sedu kosu

Seda kosa ne mora da vam nužno doda 10 godina ukoliko se potrudite da očuvate srebrni sjaj kose. Kako da uspete u tome? Frizeri savetuju proizvode za kosu koji povećavaju sjaj i sadrže UV filtere. Kod kose koja je 50% osedela, koristite šampon za plave i ljubičase nijanse koji će neutralisati žutu boju sedih včaso. Ukoliko vam je kosa skoro cela prekrivena sedim vlasima, a pritom je suva i počela je da žuti, ofarbajte se u svetloplavu kako biste je oživeli.

Greška broj 6: Razmišljate da se ošišate ekstremno kratko

Prekratka  fizura može učiniti da izgledate dosta starije, iako se ova frizura smatra mladolikom. Nemojte robovati trendovima i ošišati se samo zato što to odlično stoji svetskim zvezdama ili ste pročitali da će vas ekstremno kratka kosa podmladiti. 

Bolji izbog za mladoliku frizuru su šiške jer mogu sakriti bore sa čela. Frizeri savetuju pre nego što se odlučite da ih ošišate da uradite jedan test. Stanite ispred ogledala i stavite ruku na čelo, a zatim ga sklonite. Koji vam se izgled više dopada? Frizeri savetuju guste šiške do sredine obrva. Dobar izbor su i šiške na stranu.