Meso je zagorelo
Trikovi su dozvoljeni. Odsecite potamnela mesta i vratite meso u rernu (na nešto tišu vatru). Ako vam je zagorelo svinjsko meso, izgorela mesta isecite prilikom sečenja pred serviranje. Preko mesa prelijte sos!
Belance neće da se umuti
Najčešći uzrok ovome je žumance. Ako i najmanja trunčica upadne u belanca možete da mutite i mutite, ali ona se neće umutiti u čvrst sneg. Šta će pomoći? Dodajte malo limunovog soka ili soli i nastavite da mutite!
Supa je preslana
Ovo se može dogoditi svakome. U supu dodajte kesicu pirinča i kuvajte je u supi oko 15 minuta. Kod krem-čorbi i onih običnih umešajte rendani krompir.
Sos sa grudvicama
Ništa strašno. Dodajte komadić hladnog maslaca i sve dobro izmiksajte. Sos ne samo da će biti bez grudvica već će dobiti i lep sjaj.
Guska ili ćurka je previše suva
Tu je sos. Suvo meso ne možete ponovo učiniti sočnim. Ali zato ga servirajte sa dosta sosa. Sa njim ce guščije ili ćureće meso biti odličnog ukusa.
Jelo je veoma ljuto
Dodavanje vode nije rešenje. Umešajte malo mleka ili pavlake, a ako se oni ne slažu sa preljućenim jelom, korisna bi mogla da bude i paradajz-pasta.
Pripremila: Dragana Gojković
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.