Celer se koristi za pripremu većine jela - od bujona, supa i sosova do mesnih i jela od povrća. Pri izboru korena, njegova težina u ruci mora da odgovara veličini, a na dodir mora biti čvrst. Stabljika celera mora da izgleda sveže, bez tragova sušenja i truljenja. Izbegavajte već sečen i opran celer u vezici za supu jer stajanjem gubi boju i vredne sastojke. Svežinu stabljike utvrdićete tako što ćete je na sredini lagano stisnuti. Ako je zvuk hrskav, celer je sigurno svež, a ako su na osnovi celera odvojene spoljašnje stabljike, verovatno je reč o odstajalom celeru. Koren možete da čuvate nekoliko nedelja u frižideru u odeljku za povrće, a isečene i očišćene stabljike mogu da stoje u plastičnoj kesici 7-10 dana. Ako postane mekan ili potamni, bacite ga.
Kako se čuva celer
Pročitaj još
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka