Pre svega, morate kupiti sveže, jedro bilje, koje prepoznajete po tome što na daljini od nekoliko centimetara već osećate jasno njegov miris.

Izbegavajte biljke sparušenog, opuštenog lišća, birajte samo jarkozeleno i dovoljno čvrsto da lišće elastično vibrira zajedno s drščicama.

Nemojte prati sve! Odvojite deo koji vam je odmah potreban, a na ostatku vezice samo podsecite krajeve. Stavite je u čašu sa vodom (u oko 3 centimetra vode), kao što cveće stavljamo u vazu. 

Znajte da je bilju potrebno da diše, pa ako vam se čini da ga ima previše podelite vezu na dve čaše vode. Zatim svaku prekrijte plastičnom kesicom i uvežite gumicom pri dnu tegle. Postavite na ravnu tacnu da vam se čaša ne bi prevrnula u frižideru. Redovno proveravajte vezice, menjajte vodu po potrebi i odbacite grančice koje eventualno požute.

Izvor: Lisa