Sastojci:

  • 100 gr margarina
  • 200gr brašna
  • 4 jaja
  • malo soli
  • 1 dl mleka
  • 400 gr obarenog spanaća
  • 1/2kg kajmaka ili krem sira
  • 3oo grama šunke ili parizera.

Priprema:

Rastopiti margarin i propržiti brašno, a zatim u to dodati mleko, so, spanać i jedno po jedno žumance. Brzo varjačom mešati sastojke dok se smesa ne sjedini.

U drugu posudu umutiti 4 belanca, koja ćete potom sjediniti sa prethodno dobijenom smesom. 

Spremiti fil tako što ćete krem sir ili kajmak sjediniti sa sitno seckanom šunkom.

Veći pleh pouljiti, staviti pek parit i razliti smesu za koru. Pečenu koru ohladiti, nafilovati i zamotati u rolat u vlažnoj krpi.

Recept je poslala naša čitateljka Snežana Nikolić. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.