Sastojci:

  • 5 krompira
  • 5 jaja
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2kašike ulja
  • po ukusu so i biber
  • 2 kašike pavlake
  • 100 ml majoneza
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 mladi luk

Priprema:

Oljuštiti krompir i skuvati u posoljenoj vodi. Kada se ohladi iseći na kolutove. Skuvati jaja i kada se ohlade očistiti im ljuske i iseći na kolutove. Iseći i crveni luk. U posudu staviti krompir, jaja i crveni luk. Pomešati sirće, sok od limuna i ulje i preliti salati. Posoliti, pobiberiti i lagano izmešati. Pomešati pavlaku, majonez i iseckan mladi luk. Posoliti, pobiberiti, dodati sok od limuna promešati i preliti salatu.

Vreme pripreme: 40 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.