Sastojci:

  • 1kg ćevapa

Nadev:

  • 2 krompira
  • 2 jaja 
  • 150gr mladog sira 
  • 150 ml neutralne pavlake za kuvanje 
  • so biber vegeta po ukusu 
  • 150gr kackavalja rendanog 

Priprema:

Krompir izrendati, posoliti i pobiberiti. 

Za preliv, umutii jaja pa zatim dodati neutralnu pavlaku, izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.

U određenu posudu složiti ćevape u krug. Ako su viši od posude nožem treba iseći vrhove. Zatim, ne dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, a na to ćevape i odsečene deliće ako ih ima. 

Preko toga, ponovo staviti krompir, pa još jedan red ćevapa.

Sve to preliti već gotovim prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni, 60 minuta.

Kada je jelo gotovo, preko narendajte sir i ostavite nekoliko minuta u toplu rernu da se otopi.

Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović, učestvujući na Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.