Sastojci:

Za testo:

  • 125 g margarina
  • 250 ml vode
  • 125 g brašna, prstohvat soli
  • 4 jaja

Za fil:

  • kesica pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 200 g margarina

Priprema: Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopite u šerpici na umerenoj temperaturi, dodajte brašno, dobro promešajte i sklonite s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodajte umućena jaja. Špric napunite testom i iz šprica direktno na pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo. Vodite računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta, snizite temperaturu, pa pecite jo pet minuta. Ohladite ih, podelite na pola i kuvarskim spricem napunite kremom.

Fil: Puding prašak pomešajte sa 100 ml mleka, dobro umutite, dodajte u šerpu sa šećerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta. Puding ohladite, ali ga s vremena na vreme promešajte da se ne napravi korica na površini. Margarin otopite i onda ga zajedno s pudingom umutite.Po želji,preko krema,možete staviti i šlag.

Recept je poslala naša čitateljka Bojana Đurović, koja je učestvovala u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.