Sastojci:

Za kore:

  • 25 belanaca 
  • 25 kašika šećera 
  • 600gr mlevenih oraha 
  • Za fil:
  • 25 žumanaca 
  • 25 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera 
  • 250 gr putera 
  • 350gr čokolade za kuvanje

Priprema: 

Umutiti 5 belanca u čvrst sneg pa dodati 5 kašika šećera.

Zatim lagano umešati 120 grama mlevenih oraha i koru peći na 180 stepeni 20 minuta. Na ovaj način ispeći još 4 kore (ukupno pet kora). 

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom – mutiti mikserom dok se ne dobije fina smesa i skuvati na pari.

Kad fil od žumanaca počne da se zgušnjava, dodati čokoladu i neprekidno mešati.

U hladjen fil dodati 250gr umućenog putera, filovati kore i ukrasiti po želji.

Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović na Lisin kulinarski izazov 2014. godine! Više o njemu, pročitajte ovde.