Sastojci:
- 100 gr margarina
- 50 gr prah šećera
- 1 vanil šećer
- na vrh noža soli
- 120gr brašna
- 100 gr suvih šljiva bez koštica
- 0,5 dl ruma
- 200 gr čokolade
- 50 gr badema
Priprema: Penasto izmiksati margarin sa prah šećerom, pa dodati vanil šećer i so. Dodati brašno pa umesiti testo, obložiti ga folijom i staviti u frižider 1 h. Oklagijom razvaljati testo debljine 3 mm. I modlom vaditi krugove prečnika oko 4 cm. Poredjati ih u podmazan pleh i peći na 200 C oko 10 minuta, pa ostaviti da se hlade. Suve šljive iseckati sitno i pomešati sa rumom, pa na svaki kolačić staviti malu gomilicu. Otopiti čokoladu na pari pa sve kolače preliti i ostaviti da se dobro ohlade. Na vrh svakog staviti po jedan badem.
Recept je poslala naša čitateljka Dušanka Manojlović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka