Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 1 paketić kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 dl mleka
  • 2 narandže
  • malo rendane kore od narandže
  • 2 jaja
  • za prženje ulje
  • za posipanje šećer u prahu

Priprema: U mlako mleko rastvorite kvasac i šećer. U drugi sud prosejte brašno, dodajte nadošlii kvasc, so, sok i malo rendane kore od narandže, jaja i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite, razvijte oklagijom na debljine 1 cm i vadite čašom krugove. U zagrejano ulje pržite krofne sa obe strane da porumene. Gotove krofne vadite na salveti da upiju višak masnoće. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa džemom i kafom... Prijatno.

Vreme pripreme: 90 minuta.

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.