Sastojci:

  • 120 gr mlevenih  oraha
  • 15 punih kašika brašna
  • kora i sok pomorandže
  • 1 dl mleka
  • 3 jajeta
  • 14 kašika šećera
  • 150gr rendane bundeve (kratko kuvane)
  • 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, cimet
  • Za glazuru
  • 150 gr prah šećera
  • sok od 1 pomorandže

Priprema: Pomešati sve suve sastojke:  brašno, šećer, prašak, vanilin, orahe, cimet i koru pomorandže. 

Potom dodati mleko, ulje sok i jaja. Rendanu bundevu kratko prokuvati i dobro ocediti, pa dodajti masi. Veći "djuveč" obložiti peki papirom i sipati masu pa staviti u već zagrejanu rernu, peći na 200C oko dvadesetak minuta - probodite iglom.

Umutiti pomorandžin sok i šećer u prahu i premazati topao ali ne vreo kolač.

Vreme pripreme: 35 minuta 

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.