• Sastojci:
  • 600 g mlevenog mesa
  • jaje
  • kifla ili deblje parče hleba od juče
  • 1,25 dl mleka
  • ½ vezice bosiljka
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • so, biber, kašika origana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1,5 dl slatkog crnog vina
  • 600 g paradajza u komadima iz konzerve
  • 125 g mocarele

Priprema:

Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk.

Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje.

Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju.

Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino.

Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi.

Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta.

Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni.

Poslužite s krompir-pireom.

Vreme pripreme: 50 minuta

Recepte piše: Marija Jakob