Sastojci:

  • 125 gr margarina
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 kašike kakaoa
  • 200 gr brašna
  • 3 kašike mleka
  • 1 puna kašičica praška za pecivo

Sirup:

  • 2 kašike šećera
  • 100 ml mleka

Kokos krem:

  • 300 ml mleka
  • 3 kašike griza
  • 100 gr margarina
  • 100 gr šećera
  • 100 gr kokosa

Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 6  kašika slatke pavlake

Priprema:

Umutiti margarin i šećer u penastu smesu. Dodavati jedno po jedno jaje, zatim mleko uz neprestano miksiranje. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodati smesi. Peći 20 minuta na 180  stepeni.

Karamelizirati šećer, pa zaliti mlekom i ostaviti da se otopi na laganoj vatri. Preliti preko gotove kore. Mleko, puter, šećer i griz staviti na vatru i mešati neprekidno dok se ne zgusne. Dodati kokos i dobro sve izmešati. Ostaviti malo da odstoji pa preliti preko topple kore. Ostaviti kolač 30 minuta da odstoji u frižideru.

Čokoladu pomešati sa slatkom pavlakom i staviti na paru da se otopi. Glazurom preliti kolač.

Vreme pripreme: 75 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se što je učestvovala u Lisinom kulinarskom izazovu