Sastojci:

  • 250 g kupusa
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • ½ l mleka
  • 20 ml ulja
  • so
  • semenke lana
  • glavica crvenog luka
  • veća mrkva
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • suvi začin, ulje
  • konzerva tunjevine

Priprema palačinki:

Izrendajte kupus što sitnije, posolite ga i ostavite 20 minuta da pusti sok. Umutite jedno celo jaje i jedno žumance, dodajte mleko, ulje, brašno i oceđen kupus. Smesa treba da bude malo gušća nego za obične palačinke.

Pecite palačinke. Nakon razlivanja palačinke u tiganj, pospite ih semenkama lana.

Priprema nadeva:

Izrendajte mrkvu i luk, a potom propržite. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 5 minuta. U hladnu masu dodajte tunjevinu prethodno oceđenu od ulja. Dobro sve izmešajte. Filujte palačinke formirajući oblike po želji. Prijatno.

Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u  Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.