Sastojci:
- 250 g kupusa
- 2 jaja
- 200 g brašna
- ½ l mleka
- 20 ml ulja
- so
- semenke lana
- glavica crvenog luka
- veća mrkva
- 250 ml pavlake za kuvanje
- suvi začin, ulje
- konzerva tunjevine
Priprema palačinki:
Izrendajte kupus što sitnije, posolite ga i ostavite 20 minuta da pusti sok. Umutite jedno celo jaje i jedno žumance, dodajte mleko, ulje, brašno i oceđen kupus. Smesa treba da bude malo gušća nego za obične palačinke.
Pecite palačinke. Nakon razlivanja palačinke u tiganj, pospite ih semenkama lana.
Priprema nadeva:
Izrendajte mrkvu i luk, a potom propržite. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 5 minuta. U hladnu masu dodajte tunjevinu prethodno oceđenu od ulja. Dobro sve izmešajte. Filujte palačinke formirajući oblike po želji. Prijatno.
Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka