Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 50 g susama
  • 100 g kukuruznog brašna
  • so, suvi začin

Priprema:

Tikvicu isecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje u soli. Pomešajte susam, kukuruzno brašno i suvi začin. Odstojale kolutove ocedite. Svaki kolut uvaljajte sa obe strane u smesi susama, brašna i začina. Potom kolutove ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 15 minuta na 200ºC. Okrenite drugu stranu kolutova. Pecite još 5 minuta.

Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u  Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.