Sastojci (za 4 osobe):

  • 1,1-1,4 kg domaće piletine
  • so i sveže samleven crni biber
  • 3 manje šake sitno iseckanog svežeg bilja (bosiljak, majoran, peršun)
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • limun isečen na pola
  • 4 lovorova lista
  • 2 grančice svežeg ruzmarina

Priprema: 

Spremam ga svake nedelje, i stalno unosim neke novine. Tajna je u tome što kožicu na grudima pažljivo odvojim od mesa i prostor napunim mirisnim svežim biljem kao što je peršun, bosiljak, majoran. Zatim ga povežem i ispečem sa malo maslinovog ulja i soli. 

Rernu i pleh za pečenje zagrejte na 225 stepeni. Pile  operite spolja i iznutra, i ubrusom pokupite višak vode. Unutrašnjost istrljajte solju, a zatim lagano podignite kožicu na grudima, pazeći da se ne pocepa, i pažljivo je odvojite od mesa. U napravljene useke stavite malo soli, napunite iseckanim biljem, i poprskajte maslinovim uljem. Kožu razvucite preko otvora, da lepo prekrije meso, krilce podvucite unutra, i čvrsto privežite. Batake zasecite ukoso, na tri-četiri mesta, i utrljajte ostatke bilja. Na kožicu utrljajte malo maslinovog ulja, obilno pobiberite, i posolite. Vruć pleh izvucite iz rerne i dodajte malo ulja. Pile u rernu smestite grudima na dole. Ostavite pet minuta da se malo zapeče, izvadite, okrenite na drugu stranu, i vratite na pet minuta da se zapeče druga strana. Pecite sat vremena na 225 stepeni, i okrećite po potrebi.

Izvor: Lisa