Sastojci:

  • 1,60 kg goveđeg mesa bez kostiju 
  • 900 g sitno seckanog crnog luka 
  • 20 g ljute aleve paprike 
  • 50 g soka od paradajza 
  • 50 g belog luka 
  • 20 g soli 
  • kašika žalfije 
  • 2 čena belog luka 
  • ulje 
  • so, biber 
  • 1 dl belog vina 

Priprema:

Meso operite i isecite na kockice, pa na vrućem ulju prepržite luk i meso. Dodajte alevu papriku, lovor, posolite, pobiberite i pržite uz mešanje dok tečnost ne ispari. Tad dodajte beli luk, paradajz, vino i vode koliko je potrebno da meso ogrezne. Dinstajte dok meso ne omekša (oko sat i po). Gulaš poslužite vruć, uz kuvan krompir ili širu testeninu.

Vreme pripreme: 2 sata

Recepte piše: Milja Lukić