Sastojci:

  • 10 jaja
  • 150 gr putera
  • 160 gr šećera
  • 120 gr oraha
  • 80 gr čokolade
  • malo cimeta

Za fil:

  • 10 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 200 gr putera
  • 2 štangle čokolade
  • 100 gr lešnika

Za preliv:

  • 100 gr čokolade 
  • 50 gr badema

Priprema:

Rastopiti 80 gr čokolade, pomašati sa žumancima umućenim sa šećerom i omekšalim puterom. Posebno umutiti belanca i dodati ih masi od žumanaca. Dodati malo cimeta i peći.

Za fil: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i kuvati na pari. Kad masa postane gusta dodati 200 gr putera, 2 štangle otopljene čokolade i lešnik koji je prethodno prepečen i samleven. 

Ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati. Premazati je odozgo i sa strane pa preliti rastopljenom čokoladom u koju je dodato malo putera ili ulja. Posuti oljuštenim i seckanim bademima.