Potrebno je: (za 8 osoba)

  • okrugli hleb prečnika oko 20 cm

Za fil:

  • 150 g milerama
  • 200 g sira
  • malo mlevenog čilija
  • kašičica mlevene crvene paprike
  • so, biber
  • manja glavica luka
  • 2 kašike pavlake
  • 50 g masnijeg sirnog namaza
  • 3 kašike narendanog ementalera


Priprema:

1. Odsecite poklopac sa hleba, pa hleb uzdužno rasecite na dva dela (kao dve kore). U posudi umutite mileram, 50 g sira i začine. Oljuštite luk i sitno ga iseckajte, pa umešajte u smesu. Donji deo hleba premažite s dve tećine smese, pa poklopite gornjim delom.
2. U posudi umutite preostali sir, pavlaku i sirni namaz, pa sve to posolite i pobiberite. Ovim kremom premažite gornji deo i tortu sa strane. Na krem sa strane ustisite narendani ementaler. Stavite tortu u firžider.
3. Tortu možete ukrasiti zrncima belog grožđa, čeri-paradajzom, naseckanim začinskim biljem, zelenom salatom...

Vreme pripreme: 40 minuta

Recepte piše: Marija Jakob