Sastojci:
- 10 jaja
- 400 g čokolade
- 400 g šećera u prahu
- 2 maslaca
- 5 vanilica
- 400 g šlaga
- 1 limun
- mleko za šlag
- 2 pakovanja puslica od 200 g
Priprema:
Napravite i ispecite 2 patišpanja od po 5 belanaca, 5 kašike šećera, 5 kašike brašna i malo narendane limunove kore. Za fil pomešajte 10 žumanaca sa 100 g šećera i skuvajte na pari, dodajte čokoladu i maslac koji je prethodno izmućen sa šećerom u prahu. Dodajte vanilice. Fil lepo izmešajte i malo ukuvajte. Ređajte ovim redom: patišpanj beli, pa fil, puslice, fil, pa drugi patišpanj, fil. Tortu odozgo ukrasite šlagom.
Napomena: Listove možete poprskati šerbetom koji je spremljen od malo vode, šećera i isceđenog limunovog soka.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka