Sastojci:

  • 10 jaja
  • 400 g čokolade
  • 400 g šećera u prahu
  • 2 maslaca
  • 5 vanilica
  • 400 g šlaga
  • 1 limun
  • mleko za šlag
  • 2 pakovanja puslica od 200 g

Priprema:

Napravite i ispecite 2 patišpanja od po 5 belanaca, 5 kašike šećera, 5 kašike brašna i malo narendane limunove kore. Za fil pomešajte 10 žumanaca sa 100 g šećera i skuvajte na pari, dodajte čokoladu i maslac koji je prethodno izmućen sa šećerom u prahu. Dodajte vanilice. Fil lepo izmešajte i malo ukuvajte. Ređajte ovim redom: patišpanj beli, pa fil, puslice, fil, pa drugi patišpanj, fil. Tortu odozgo ukrasite šlagom.

Napomena: Listove možete poprskati šerbetom koji je spremljen od malo vode, šećera i isceđenog limunovog soka. 

Recepte piše: Milja Lukić