Potrebno je za 4 osobe

Za testo:

  • ½ kockice svežeg kvasca (20 g)
  • prstohvat šećera
  • 400 g brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so

Za fil:

  • 350 g vrganja
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike naseckanih listića peršuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 150 g punomasne pavlake
  • žumance
  • 2 kašike narendanog parmezana
  • so, biber

Priprema

Prvo u posudu razmrvite kvasac. Dodajte 175 ml mlakog mleka i šećer, pa mešajte dok ne dobijete glatku masu. Dodajte brašno, maslinovo ulje i kašiku soli. Zamesite testo, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom oko sat vremena.

Rernu sa dva pleha zagrejte na 240 stepeni. Pečurke prebrišite i očistite, pa nasecite na tanko. Beli luk oljuštite i naseckajte. Pomešajte ga sa peršunom i maslinovim uljem. Pomešajte pavlaku sa žumancetom i narendanim parmezanom.

Od testa oblikujte 4 kugle, na malo brašna razvaljajte četiri okrugla testa za picu, a potom stavite na papir za pečenje. Premažite pavlakom tako da ivica ostane nepremazana. Na to stavite pečurke, pa premažite uljem. Pice zajedno sa papirom prebacite u vruće plehove i pecite 12-15 minuta. Posolite i pobiberite.

Vreme pripreme: 45 + 60 minuta